keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Hello again!

Yritetäänpä näin kevään tullen taas herätellä blogia eloon. Tänne kirjoittaminen on ollut usein mielessä, mutta sitten se on taas unohtunut. Nyt viimein päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja päivitellä kuulumisia. Paljon on nimittäin tapahtunut sitten viimeisimmän marraskuisen blogimerkinnän jälkeen..


Joulukuun alussa meillä oli vuoden viimeiset näyttelyt, jotka kisailtiin perinteiseen tapaan Messarissa kaksipäiväisissä Voittaja-näyttelyissä. Samba oli vielä joulukuussa (ja on muuten vieläkin...) erittäin nakun näköinen muihin verrattuna, joten menestystä en odottanut. Lauantain Helsinki Winnerissä kisailtiin nuorissa, johon oli ilmoitettu viisi narttua. Samballa meni ihan liian lujaa ja kehäkäytös oli melkein pahempaa kuin pentukehissä koskaan. ERIin ja luokkakolmoseen sai siis olla tyytyväinen. 

Sunnuntaiksi Samba oli ilmoitettu avoimiin ja onneksi kehäkäytöskin oli huomattavasti parempaa. Arvostelu oli todella hyvä, mutta tuomari toivoi päätä ja ilmettä enemmän narttumaisemmaksi, joten meille napsahti EH. Kuudesta koirasta vain yksi sai ERIn, joten saatiin vielä luokkasijoituskin AVK3. Tämä tuomari jakoi muuten EH'ta runsaalla kädellä, jopa valioille.


Tammikuun 12. päivä Samba täytti sen maagiset kaksi vuotta, joten heti 16.1 lähdettiin Turku KV'seen yrittämään viimeistä sertiä. Tuomari oli havojen erikoistuomari ja koiria oli ilmottu lähes 50, joten en odottanut mitään menestystä. Avossa oli seitsemän koiraa ja Samba oli luokkanelonen SA'lla. 

Pääsiäisenä järjestettiin Lappeenranta KV, johon lähdettiin mielenkiintoisen tuomarin takia. Samba sai samalta tuomarilta viime kesänä sertin, joten ainakin silloin oli tämän tuomarin mieleen. Avoon oli ilmoitettu kuusi koiraa, joista vain kaksi ERIn ja Samba nappasi luokkavoiton SA'lla. PN-kisassa sertistä kilpaili vain junnujen voittaja ja Samba. Ja niinhän siinä kävi, että Samba oli "PN-5" ja sai kymmenennen sertin, jolla saatiin aikaan valiojuhlat!! Toisessa mahdollisessa näyttelyssä ja melko nakuna saatiin leivottua uusi SUOMEN MUOTOVALIO!


Viikon päästä valiotumisesta eli viime viikonloppuna oli pitkästä aikaa kaksipäiväisen näyttelyviikonlopun vuoro. Lauantaina oli havaerkkari ja sunnuntaina Lahti KV. Samba korkkasi valiokehät erkkarissa ja hienosti aloittikin. Kolmestatoista valionartusta ERI4 SA. Sunnuntaiseen Lahti KV'seen parannettiin vielä, josta tuloksena oli PN3 vara-CACIB -> CACIB! Samballa olisi nyt periaatteessa Suomen CACIBit kasassa, joten ulkomaille päin pitäisi tähyillä. Viroon on katsottu tälle vuodelle neljä KV'tä, joten jos sieltä saisi toisen ulkomaan CACIBin. Muita maitakin on ollut jo mietinnässä, vahvimpina Latvia ja Ruotsi. "Intti-ikä" tulee täyteen toukokuun lopussa, joten kesäksi voisi hyvin miettiä jotain ulkomaan reissua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti