keskiviikko 13. elokuuta 2014

Melkein 3 viikkoa leikkauksesta

Shiran polvileikkauksesta on kulunut huomenna kolme viikkoa, aika nopeasti on tämä aika siis lopulta mennyt! Viime keskiviikkona jalka kuvattiin ja luutuminen oli jo lähtenyt hyvin käyntiin.

Perjantaina kävimme fyssarilla saamassa jumppaohjeita ja muutenkin tehtiin hoitosuunnitelmaa, miten jalkaa ruvetaan kuntouttamaan. Tärkeää on pitää vasemman jalan liikeradat kunnossa eli mekaanisesti taivutella polvi ja lonkka päivittäin läpi. Lisäksi saatiin ohjeeksi vesiterapia eli matalassa vedessä kävely. Ollaan hoidettu tämä meressä, jossa ollaan käyty muutaman kerran viikossa kävelemässä. 

Paraneminen on sujunut hyvin, haava on siisti ja Shira käyttää jalkaa jo lähes normaalisti. Toki jalkaa pitää vielä varoa, liikaa rasitusta on varottava ja hyppiminen/leikkiminen/painiminen on kiellettyä. Riehumisen puute ja Samban kanssa leikkimättömyys alkaakin jo näkyä Shirassa. Aivojumppaa on toki tehty, mutta ei se täysin korvaa muiden kanssa leikkimistä. Ennen niin kiltisti ja rauhallisesti muiden treenaamista sivusta seurannut koira on ruvennut haukkumaan treenejä seuratessa. Lisäksi heti kun Samba alkaa riehumaan on Shira pakko laittaa häkkiin. Se kun ei tunne itseään enää sairaaksi ja epäilemättä riehuisi ihan entiseen malliin. Tuntuu julmalta tuo häkkiin sulkeminen, mutta yhtään riskejä ei haluta ottaa. Pitää kuitenkin muistaa reaaliteetit, että leikkauksesta on vain kolme viikkoa ja luutuminen on vasta alkanut. Näillä näkymin viiden viikon päästä Shiran saisi päästää juoksemaan ja riehumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti