maanantai 28. heinäkuuta 2014

Polvi leikattu

Leikkauksen jälkeisenä iltana

Shiran polvi leikattiin lateraalisen patellaluksaation takia torstaina 24.7. Polven leikkaus meni hyvin ja potilas on toipunut hyvää vauhtia. Ensimmäisen illan ja toisen päivän Shira oli vähän vaisumpi ja kävely oli tosi vähäistä. Lauantaista alkaen Shira on ollut jo oma itsensä ja käyttää jalkaa hitaasti kävellessään. On tuota jo joutunut hillitsemäänkin, ettei hypi ja riehu. 

Kahden viikon päästä leikkauksesta poistetaan tikit ja otetaan polvesta ensimmäinen röntgenkuva. Kaiken kaikkiaan jalasta otetaan kolme röntgenkuvaa 2vk, 6vk ja puolen vuoden kohdalla. Lisäksi Shira saa rustosoluja aktivoivan Cartrophen-kuurin, johon kuuluu neljä pistosta 5-7pvn välein sekä glukosamiinia ruuan mukana. Kuntoutukseen kuuluu myös fysioterapia ja erityisesti vesiterapia. Ensimmäisen kerran mennäänkin fyssarille muutama päivä tikkien poiston jälkeen. 

Kahden kuukauden verran ulkoilu koostuu vain lyhyistä pissalenkeistä ja sisällä ei saa riehua eikä hyppiä. Tämän jälkeen jalan pitäisi olla jo suhteellisen hyvä. Varsinainen lopputarkastus on puolenvuoden kuluttua, jolloin polvi kuvataan vielä kerran ja toivottavasti kaikki olisi silloin kunnossa. Toiveissa olisi tietysti normaalielämää kestävä jalka, joskaan ihan kokonaan ei olla luovuttu ajatuksesta palata joskus harrastuskentille.

Tätä odotellessa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti