tiistai 25. maaliskuuta 2014

"Ne on niin samanlaisia, mutta kuitenkin ihan erilaisia"

Samballa ja Shiralla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Shira oli pentuna prinsessa, joka miettii viitsiikö sitä nyt tehdä mitään ja tämä toinen on rämäpää, joka tekee ennen kuin ajattelee. Tällä hetkellä tuntuu, ettei Shiralla ja Samballa ole muuta yhteistä kuin rekisteritodituksessa lukeva rotu ja sukupuoli. 

Ulkonäöltäänkin nuo ovat (jossei ilmiselvää väriä lasketa) ihan erilaisia typyköitä. Shira oli pörrökasa, jolla tukkaa riitti vaikka muille jakaa, mutta Samballa turkki on selvästi lyhyempää mitä Shiralla saman ikäisenä. Shiralla turkki oli melko pehmeää, Samban tukka vaikuttaa silkkisemmältä. Shira on aina ollut luustoltaan roteva, eikä mikään pieni ja kevyt narttu. Ei Sambakaan mikään rimpula ole, mutta luustoltaan selvästi Shiraa kevyempi. 

Shira 10vk

Samba 10vk

Luonteeltaan Shira on aina ollut harkitseva, pehmeä ja miellyttämisenhaluinen. Se on oppinut tosi nopeasti, eikä muutenkaan ole juurikaan kokeillut rajojaan. Samba sen sijaan on krhm. jääräpää, harkitsematon, spontaani ja omapäinen. Samballa ei myöskään ole miellyttämisen halua läheskään siinä määrin missä Shiralla. Shira pystyi jo muksuna keskittymään treenaamiseen pitkiäkin aikoja, mutta Samban keskittymiskyky on tällä hetkellä ehkä noin sadasosa sekuntia. Samba on myös jossain määrin kova, koska se ei juurikaan hätkähdä muiden murinoista tai ihmisten kielloista. Tämän tytön kanssa koulutus on varmasti jokseenkin haastavampaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti