torstai 17. lokakuuta 2013

Ruokaa

Meidän raakaruokailua on kestänyt nyt hiukan päälle kuukauden ja jo näin lyhyessä ajassa koirissa on tapahtunut positiivisia muutoksia! Ulos tulevan tavaran määrä on vähentynyt, eikä Chocolla ole enää ilmennyt löysävatsaisuutta. Lisäksi Chocon turkki on omasta mielestäni parantunut, se tuntuu käteen eloisammalta ja kiiltää enemmän. Luiden syönti sujuu Shiralta jo tosi hyvin, mutta Choco, tuo ikuinen ahmatti, vetelee luut poskeensa vieläkin vähän liian rivakasti. Kertaakaan se ei ole kuitenkaan oksennellut, joten ehkä se pureskelee niitä edes jonkin verran. 

Koirat söivät aluksi lihaa ja luuta suhteessa 50/50, mutta vähän aikaa sitten lisättiin lihan määrää ja vähennettiin luuta, joten suhde lienee tällä hetkellä noin 70/30. Mahat tuppasivat olemaan suuremmalla luumäärällä liiankin kovalla, joten päätin vähentää luiden määrää. Lisänä nuo saavat kuitenkin purkista kalkkia, joten sen saanti on turvattu. Lisäksi lisinä menee Multidogia, Easy Greeniä ja merilevää, kahta jälkimmäistä vuorotellen kuureina. Öljyinä menee lohiöljyä, kalanmaksaöljyä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä, näitäkin vuorotellen. Näiden lisäksi koirat saavat kaksi keraa viikossa raa'an kananmunan tai munan keltuaisen. 

Kalkkunaa, kananmuna ja kalkkia

 Sikaa, broilerin sisäelinseosta ja kasvissosetta

Nyt meillä on syöty lähinnä kalkkunaa, broiskua, sikaa, nautaa ja lohta, mutta ensi viikolla lihavalikoima monipuolistuu, kun Vauhti-Raksun tilaus saapuu. Ihan kaikkea en muista mitä ostoskoriin naputtelin, mutta ainakin poroa, heppaa ja lammasta olisi tulossa. Ja treenejä varten tilasin broilerin sydämiä ja kivipiiroja keiteltäviksi. Maanantaina tulee vihdoinkin myös arkkupakastin<3, joten sen jälkeen voidaan ostella vähän isompiakin ajanvieteluita koirille. Niitä en nyt tuolta V-R'tä tilannut, joten ne pitää käydä viikolla hakemassa Murren Murkinasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti