maanantai 28. lokakuuta 2013

Paloiksi ja pakkaseen

Eilinen päivä ja tämä aamupäivä meni aika mukavasti koirien muonia pilkkoessa ja pussittaessa. Normaalisti pilkon hieman sulaneet pötköt kuuteen osaan ja pistän suoraan pussiin ja pakkaseen. Nyt kuitenkin kun "ihmisten pakastimessa" oli tilaa niin kokeilin uutta pakastustapaa ja vaikka se onkin hieman aikaa vievempää niin ainakin palat saa kätevämmin pussitettua, eivätkä ne tartu toisiinsa kiinni.

Kyllähän tuossa sitä pilkkomista riittääkin.

Tällät tavalla palat menevät normaalisti pakkaseen. Ihan kätevä tapa sinänsä, mutta jos pötköt ovat vähänkään liian sulaneita pussitusvaiheessa, niin ne ottavat pakastuessaan kiinni toisiinsa. Ja muutenkin pakkaseen laitettaessa niitä pitää asetella vierekkäin, jottei lopputulos ole yksi jäinen lihaklöntti. :S

Broilerin maksaa & lammasta
Possun palalihaa & sian sisäelinseosta

Tässäpä tämä uusi oivallus, jolla estetään palojen yhteen jäätyminen. Eli pötköt/levyt pilkotaan ja laitetaan kerroksittain takaisin pakkaseen jäätymään, väliin vain voipaperia. Muutama tunti pakkasessa riittää ja sen jälkeen palat vain pussiin ja pakkaseen. 

Kaikki pussitettuna ja valmiina pakkaseen


Pakastin täynnä valmiiksi pilkottuja ja pussitettuja lihoja. Korissa on vielä muutama pilkkomista odotteleva levy ja koirien treeninameja. Viikonloppuna keittelin possun sydäntä, kanaa ja broilerin kivipiiroja, jotka menivät pakkaseen odottelemaan käyttöä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti