tiistai 29. lokakuuta 2013

3x nameja

Nyt kun lihat oli saatu pilkottua pakkaseen, niin tein muutamasta ylimääräisestä pötköstä treeninameja. Olen kirjoittanut tänne aikaisemminkin namireseptin, joka löytyy täältä. Tuo resepti on oikein kätsy ja helppo, mutta nyt sitä piti hieman muokkailla, kun raakaruokinnan myötä viljat on poistettu ruokavaliosta kokonaan. Uudesta ohjeesta tuli siis jos mahdollista edellistä vieläkin yksinkertaisempi.

500g maksaa/lihaa tms.
1 muna
mausteeksi voi halutessaan laittaa valkosipulia


Tällä kertaa raaka-aineina oli broilerin sisäeliseosta, naudan jauhelihaa ja jauhettua sian sydäntä. 


Sekoitetaan joukkoon muna, levitetään pellille ja paistetaan +175 asteessa n. 20min.


Sitten vain pienitään vähän jäähtynyt levy ja laitetaan uuniin kuivumaan. Kuivatusaika on itsestä kiinni, kuinka kuivia nameja haluaa/kuinka pieneksi namit on leikannut. Itse pidin näitä +70 asteisessa kiertoilmauunissa n. 5h. 

 
Vasemmalla sydäntä ja oikealla broiskun sisäeliseos

Lopuksi vain pussitus ja pakkaseen! Namit varmasti säilyvät jääkaapissakin muutaman päivän, mutta meillä namit käyvät useimmiten pakastimen kautta, koska treenejä ei yleensä ole juuri silloin tulossa kun nameja innostun tekemään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti