sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ruokinnan muutosta

Chocon karvankasvatusta takana 10kk. 

Edellisen ruokintapostauksen jälkeen olen miettinyt koirien ruokintaa ja ettei se barffaaminenkaan olisi aivan mahdotonta. Nyt kun pakastimeen on saatu tilaa, ajattelin muuttaa koirien ruokintaa ja voinkin todeta että nyt meillä todellakin barffataan! Näin alussa ruokavalioon kuuluu vain broiskun siivet ja jauhettu broileri/kalkkuna. 1-2 viikkoa mennään näin, katsellaan mahojen toiminnan mukaan koska lisätään muita lihoja mukaan. Tarkoitus olisi jatkossa syöttää 3-4 eri eläimen lihaa + tietysti lohta, sisäelimiä ja naudan mahaa. 
Pari päivää ollaan menty nyt täysraa'alla. Shiran maha on pysynyt hyvänä, mutta Chocolla vatsa oli eilen vähän kovalla, joten pitää vähentää luuta ja/tai lisätä kasvismössöä. Näin aluksi tuossa liha-luu -suhteessa on vähän hakemista, mutta eiköhän suhtnopeasti löydy molempien mahoille sopiva suhde. 

Lisäravinteina meillä on merileväjauhetta, Aptuksen Multidogia ja Tehobaktia, Kalkkirekkua ja lohi- ja kylmäpuristettua rypsiöljyä. Öljyä menee jokapäivä, muita muutaman kerran viikossa. Lisäksi koirille annetaan raaka kananmuna tai kananmunan keltuainen kerran pari viikossa. Seuraavalla eläinkauppavierailulla olisi tarkoitus ostaa vielä biotiinia. Tätä tullaan syöttämään kuuriluontoisesti turkin hyvinvoinnin takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti