tiistai 20. elokuuta 2013

Kolmet aksat

Aksa-kuulumisia en olekkaan muistanut tänne päivitellä. Ollaan treenattu Chocon kahtena maanantaina ryhmässä ja Shiran & Chocon kanssa lauantaina omalla hallivuorolla. Viime viikon maanantain ohjatuissa harkoissa tehtiin rataa, jossa oli vain muutama este, mutta itse rata oli aikamoista pyörittelyä. 

Tehtiin koko rata muistaakseni kolmeen kertaan, joista vain viimeinen meni siedettävästi. Choco oli jotenkin omassa kuplassaan ja veteli omia rundejaan esteiden välissä. Viimeiseksi kiekaksi tsempattiin molemmat ja saatiin ihan kelpo rata loppujen lopuksi tehtyä. 

Lauantain hallivuorolla treenattiin molempien kanssa A'ta, Shiran kanssa putkea ja Chocon kanssa puomia, eteenmenoja, keppejä, pakkovalsseja ja sylkkäreitä. Chocon kontaktit on nykyään tosi hyvät! Läpijuoksuja tulee enää aniharvoin, elikkä pysähtyminen toimii, joskin pysähtymispaikka on vielä vähän hakusessa. Choco pysähtyy omaan makuuni vähän liian aikaisin, joskin kontaktin päälle kuitenkin. Eteenmenot meni huipusti etupalkalla, irtoava koira on kyllä oiva apu. 

Shiran kanssa tehtiin suoraa putkea pitkänä, hienosti muksu keskittyi ja suostui menemään suhtpitkääkin putkea. A oli laskettu alas, joten päästiin tekemaan kontaktitreeniä Shirankin kanssa. Shira oli kokoajan vähän ylikierroksilla, joten stoppi ei oikein toiminut. Tulihan sieltä lopulta pari hyvääkin toistoa, joten siihen oli hyvä lopettaa. 

Eiliset ohjatut treenit muuttuivatkin omatoimi-treeneiksi, joissa oli aiheena puomi, keinu ja eteenmenot. Puomia hiottiin oikeen kunnolla, jonka tuloksena saatiin kaksi mallikelpoista suoritusta! Eteenmenoja tehtiin kahdella erilaisella suoralla: toisella oli vain kolme hyppyä ja toisella hyppy - muuri - pituus. Palkkana tällä kertaa oli pallo, jolla Choco palkkautui ihmeen hyvin. Onneksi sillä on sen verran jahtaamisviettiä, että lähtee liikkuvan pallon perään. 

2 kommenttia:

 1. Hei Anni,
  monen sattuman kautta löysin blogiisi. Todella kiva ja vauhdikas blogi sinulla. Ja ihanat havat!
  Minulla on myös kaksi havaa, toinen Canis Ventosus Doris-Lucia kohta 9v. ja toinen saksalainen (asun Münchenissä). Saksasta ostettu on kuin Shirasi, yhtä musta ja leuan alla pieni valkoinen parta.
  Meillä harrastuksena päivävaellukset lähi-Alpeilla. Molemmat koirat istuvat tottuneesti hiihtohississä ;)
  Reipasta syksyä sinulle ja havanalaisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kiva, että löysit blogiin ja tykkäsit siitä :)

   Poista